perjantai 5. lokakuuta 2012

10.10. MUMMO-PAPPA WALK vaatii tekoja vanhusten ja vammaisten oikeuksien puolesta.
Poliittisissa puheissa liikaa sanoja, liian vähän tekoja. Aika nousta barrikadeille
Occupy Helsinki järjestää jo toisen kerran mielenosoitustapahtuman vanhusten oikeuksien puolesta Helsingissä 10.10. kello 15. Kulkue Kiasmalta Eduskuntatalolle jossa ohjelmaa.
Vanhusten sietämätön tilanne esille
Mielenilmauksella halutaan nostaa esille vakava vanhusten tilanne jossa kunnissa on vähennetty vanhainkoteja ja muita pitkäaikaishoidon palveluja. Vanhuksilla on toki oikeus asua omassa kodissa mutta oikeudesta ei saa seurata pakkoa.  Mielenosoitus vastustaa kotipalvelujen sisältöjen karsimista. Yhä useammat vanhukset on jätetty omaisten avun varaan tai yksin, suorastaan heitteille.
Vanhuspalveluja kehitettävä ja alibudjetointi lopetettava
MUMMO JA PAPPA WALK vaatii vanhuspalvelulakiin on kirjattavaksi hyvän hoidon edellyttämät sitovat henkilöstönormit niin kotihoidossa, palveluasumisessa kuin laitoksissa. Tämä edellyttää kunnallisten vanhuspalvelujen kehittämistä ja niiden alibudjetoinnin lopettamista.
Järjestäjät tyytyväisiä saamaansa huomioon
Occypy Helsingin aktivistia vetoavat päättäjiin omaishoitajien tuen lisäämiseksi. Tapahtuman koordinaattori Anita Koivunen alleviivaa että” Vanhuksia ei saa rahastaa ja eriarvoistaa palveluseteleillä ja tehostetussa palveluasumisessa”
Koivusen lisäksi mielenosoitusjärjestelyjä on ollut tekemässä vammaisaktivismistaan tunnettu vantaalainen Aura Kaskisydän.” Myös vammaisten oikeus hyvään hoitoon ja itsemääräämiseen on turvattava.” Korostaa Kaskisydän ja on tyytyväinen että tällä kertaa Mummo ja Pappa Walkissa on mukana myös vammaisjärjestöjä. 
Anita Koivunen: ”Törkeä puolentoista vaipan käytäntö takaa, että sairaaloissa sekä laitoksissa olevat kuivitetaan vain kerran päivässä. Puoli hoitajaa per potilas on todellakin liian vähän”
Occupy Helsingin aktivistit: ”Me haluamme että vanhuksemme jotka meille elämän antoivat saavat parempaa hoitoa ketään ei saa hyljätä laitokseen!”
Kulkue, ohjelmaa ja avoin mikki
Tervetuloa keskiviikkona 10.10.kello 15.00 Kiasman aukiolla jossa kokoontuminen. Kulkue Eduskuntatalolle lähtee kello 15.15.
Tervetuloa mukaan osallistumaan ja kuuntelemaan parannusehdotuksia Eduskuntatalolle.
Eduskuntatalon portailla on ”avoin mikki” joka pidetään kuumana klo 18:00 asti.
Kulttuuriohjelmasta vastaa Noitaryhmä Akanat joka loitsii väkeä ja voimaa vanhusten puolesta.
Tulkaa katsomaan keitä kansanedustajia ja kaupunginvaltuutettuja kiinnostaa nämä asiat

Listietoja ja haastaattelut:
Anita Koivunen
040 9645100
kaliakka@gamail.com