tiistai 28. elokuuta 2012

Occupy Säätytalo vaatii demokratiaa budjettiriiheenSuomalaisen Occupy-liikkeen ensimmäisen tilaisuuden (Narinkkatori  2011) mielenososittajia . kuva T. Koivisto


Helsingin Torikokouksen Occupy Säätytalo -työryhmä järjestää mielenosoituksen Säätytalon edustalla keskiviikkona 29.8. budjettiriihen aikaan.

Järjestäjät ovat tyytymättömiä tapaan, jolla budjetti on viime vuosina lyöty lukkoon: pienessä piirissä ja kansalaiskeskustelu ohittaen. Tähän tarvitaan muutos. Koska budjettiriihessä tehtävät päätökset koskettavat jokaista suomalaista, on kaikilla myös oltava mahdollisuus ottaa osaa päätöksentekoon.


Occupy Säätytalo -mielenosoituksessa pidetään puheenvuoroja ja käydään avointa keskustelua budjetista ja sen todellisista vaikutuksista. Mielenosoituksessa tullaan kuulemaan näkökulmia muun muassa AY-liikkeen, Kepan, Asukasliiton ja työttömien yhdistysten edustajilta. Keskusteluun ottaa osaa myös joukko asiantuntijoita: professori Heikki Patomäki, yliaktuaari Olli Savela, Pro Kuntapalvelut -verkoston Anita Kelles-Viitanen ja kansanedustaja Jyrki Yrttiaho.

Lisätietoja ja mielenosoituksen tarkempi ohjelma:

http://torillatavataan.wordpress.com/
https://www.facebook.com/events/326702857417034/

Yhteydenotot: torikokous [at] gmail.com