maanantai 23. marraskuuta 2015

Väkivalta Israelissa/Palestiinassa on otsikoissa, mutta mitä on uutisoinnin takana?

Suomen Rauhanpuolustajat ja Turun Taiteilijat rauhan puolesta PAND järjestävät tilaisuuden, jossa kirjailija Samah Sabawi ja journalist Max Blumenthal puhuvat aiheesta:
Väkivalta Israelissa/Palestiinassa on otsikoissa, mutta mitä on uutisoinnin takana?
Keskiviikkona 2.12. kello 17:00 Rakennusliiton kokoustilassa, Uudenmaankatu 6, Turku
Tilaisuuden aluksi esiintyy runoilija Susinukke Kosola.  
Tilaisuus englanniksi, tulkkaus suomeksi.
Samah Sabawi on Gazasta kotoisin oleva palestiinalais-australialais-kanadalainen näytelmäkirjailija ja runoilija, joka tekee taiteella "kaunista vastarintaa". Hänen uusin näytelmänsä Tales of a City by the Sea kertoo rakkaudesta Gazan pommituksissa. Hän on myös laajasti julkaistu poliittinen kommentoija ja ajatushautomo al-Shabakan neuvonantaja.
Max Blumenthal on merkittävimpiä Israel/Palestiina –konfliktista kirjoittavia yhdysvaltalaisia toimittajia. Hän tuli tunnetuksi kirjallaan Republican Gomorrah, joka käsitteli Yhdysvaltojen republikaanipuolueen vallanneiden ääriainesten psykopatologiaa. Sanomalehti New Yorker luonnehti kirjaa "hermostuttavan kiehtovaksi kuin pornografia". Mennessään viime kesän hyökkäyksen aikana Gazaan raportoimaan Blumenthal salakuljetti mukanaan viskiä shampoopulloissa.
Sabawi puhuu palestiinalaisten esittämisestä tiedotusvälineissä otsikolla "Palestinian voices and representation in Western media". Blumenthal käsittelee Israelin yhteiskunnan muuttumista yhä äärimmäisemmäksi ja tämän syksyn väkivaltaisuuksia otsikolla "Masada Complex: Israel unhinged". Tilaisuudessa puhuu myös Kansanvalistusseuran toiminnanjohtaja ja tutkija Tapio Kujala Lähi-idän mediasodasta, otsikolla "What are the strategies of media warfare in the Israel/Palestine conflict? Who do journalists identify with?".
Sabawi ja Blumenthal puhuvat Turussa keskiviikkona 2.12. kello 17 Rakennusliiton kokoustilassa (Uudenmaankatu 6). He puhuvat Tampereella torstaina 3.12. Tampereen yliopiston Rauhantutkimuskeskus Taprissa kello 12 (rakennus Linna, 6. krs, luokka 6017) ja pääkirjasto Metsossa kello 18 (Martikainen-sali).
Blumenthalin ja James Kleinfeldin tuore dokumentti Je Ne Suis Pas Charlie, joka käsittelee islamofobiaa ja antisemitismiä Ranskassa, esitetään maanantaina 7.12. kello 18 galleria Third Spacessa (Tarkk’ampujankatu 18, Helsinki). Tekijät ovat paikalla keskustelemassa esityksen jälkeen. Esitys on osa Libellula-projektia,
https://www.facebook.com/events/1672478546303703/