maanantai 18. maaliskuuta 2013

Rauhan ja ihmisarvon puolesta - Katja Luhtala Band Dignity!-konsertissa
Katja Luhtala


Omien polkujen lauluntekijä Katja Luhtalan biisit eivät mahdu suoranaisesti rauhan laulujen tai ylipäätään mihinkään rajattuun lokeroon. ”Tekemiseni asettuvat huonosti perinteiseen genreajatteluun" sanoo Luhtala, joka haluaa haastaa yleisön itse löytämään musiikistaan laajempien rauhan ja universaalien teemojen pohjavireen.

"Jotkut biisini kuten Boats ja Universal Whore liittyvät suoraan köyhyyteen ja siihen liittyvään ihmisarvon polkemiseen. Toiset taas kertovat henkilökohtaisen kautta elämästä ja sen ulottuvuuksista " sanoo hiljattain "Safe European home"-levyn julkaissut Luhtala. Helsinkiläinen muusikko ja teatteriopettaja kertoo olleensa lapsesta asti kiinnostunut elämän absurdiuden ja mysteerin lisäksi etiikasta ja humanismista.

Dignity - rasismia vastaan

"Henkilökohtainen on aina myös poliittista", toteaa Luhtala ja pitää tärkeänä sitä, että esimerkiksi rasismiin ja vihapuheisiin puututaan. "Suomessakin rasismia on eri muodoissa joka puolella. Aitoa rauhantyötä ja myös parasta rauhankasvatusta lapsille on rasismin nollatoleranssi sekä muukalaisvihan syiden käsittely ja ongelmien tietoisuuteen nostaminen. Rauhantyötä on kaikki mikä ennaltaehkäisee mahdollisia tulevia konflikteja ihmisten ja ihmisryhmien välillä." sanoo Katja Luhtala, joka toimii aktiivisesti taiteilijoiden rauhanjärjestö Pandissa. 

"Mielestäni aito taide kaikissa muodoissaan on syvimmillään humanismin ilmaus. Tämän aktiivinen tiedostaminen voisi tuoda enemmänkin taiteilijoita rauhantyön piiriin" pohdiskelee Luhtala.

Dignity - ihmisarvon puolesta

Dignity on sana, jonka kääntäminen pelkästään ihmisarvoksi tuottaa jatkokysymyksiä. Suomen sosiaalifoorumin ja PANDIN iltabileissa ravintola Kaisaniemessä esiintyvät taiteilijat avaavat dignityä kukin omalla musiikillaan. 


Ohjelmasssa kuullaan Palestiina räppiä - Dagger D, jiddishin kielisiä työväenbiisejä - Johnny Mångård, suomalaisfunkkia ja döödiä soulia - Döödi Mofo ja vaihtoehtorokkia joka ei pelkää ottaa kantaa - Katja Luhtala Band kokoonpanolla Katja Luhtala ja Perttu Lindberg.

"EU:ssa ihmisoikeudet ovat ikään kuin voimassa pääosalla maiden valtaväestöä, jonka rinnalla elää nykyajan orjuudessa valtava joukko ihmisiä, joiden kohdalla ne eivät toteudu. He ovat ihmiskaupan uhreja, ilmais- tai halpatyövoimaa. Konsertin teema muistuttaa siitä että ihmisoikeudet kuuluvat kaikille. Haluamme olla osaltamme tukemassa taiteen keinoin oikeutta rauhaan ja ihmisarvoiseen elämään, siksi esiinnymme Dignity:ssä 20.4. ravintola Kaisaniemessä. 

Tervetuloa konserttiin. Tulkaa riemumielin, tehdään yhdessä unohtumaton ilta!", lähettää Luhtala omalta osaltaan terveisiksi kaikille Kaisaniemeen suuntaaville.DIGNITY!

Taiteilijoiden rauhanjärjestö PANDIN ja Suomen sosiaalifoorumin iltabileet 20.4.2013 ravintola Kaisaniemessä, Kaisaniementie 6. Show time 20:00 esiintyy; Dagger D, Johnny Mångård, Döödi Mofo ja Katja Luhtala Band kokoonpanolla Katja Luhtala ja Perttu Lindberg- Liput 10 € + narikka TIKETISTÄ ja ovelta.