maanantai 25. maaliskuuta 2013

Vapaus Kuuban viisikolle ja loppu Guantánamon sotilastukikohdalle ja vankileirille

Kuvassa vasemmalta Elviira Davidow, Henna Hartikainen, Eeva-Helena Inomaa, Arja Pekurinen, JP Väisänen ja Matti Laitinen - Taiteilijoiden rauhanjärjestö PAND otti hallituksen kokouksessa 25.3.2013  kantaa Kuuban viiskon puolesta ja päätti osallistua marraskuussa 2013 Miami 5 kansainväliseen tapahtumaan Holguinissa ja Kuuban rauhan liikkeen Guantánamon sotilastukikohdan ja vankileirin vastaiseen seminaariin ja mielenosoitukseen Guantánamossa, Kuubassa marraskuussa 2013

Vapaus Kuuban viisikolle ja loppu Guantánamon sotilastukikohdalle ja vankileirille
25.3.2013 PAND taiteilijat rauhan puolesta hallitus 
Viisi kuubalaista miestä vangittiin Miamissa syyskuussa 1998. He onnistuivat paljastamaan Yhdysvalloissa useita terrorisuunnitelmia Kuuban valtiota ja kuubalaisia vastaan. Toisin kuin olisi ollut loogista, terroritekoja aikovien sijasta Yhdysvaltain viranomaiset ottivatkin kiinni tekojen paljastajat, Kuuban viisikon. Heidät vangittiin määräämättömäksi ajaksi.
Vetoamme Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaan Kuubalaisen viisikon vapauttamiseksi.
Taiteilijoiden rauhanjärjestö PAND on osa kansainvälistä viisikon vapautta vaativaa kampanjaa. PANDIN hallitus päätti 25.3. kokouksessa edistää Kuuban viisikon puolesta kampanjointia Suomessa ja osallistua marraskuussa 2013 solidaarisuustapahtumiin Kuubassa.
Viisikon vankilarunoista tunnettu Antonio Guerrero kirjoitti ensimmäisen runokirjan vuonna 1999. Nyt Guerrerolta on ilmestynyt uusi runoteos "La Verdad me Nombra - the Truth Names me".
PANDILAISET naisnäyttelijät ja järjestön varapuheenjohtaja Eeva-Helena Inomaa työstävät parhaillaan runoteosta Antonio Guerreron uusimman teoksen pohjalta.
Pandin pro Viisikko-naiset ovat saaneet Guerreron uusimmat runot suoraan tämän äidiltä Mirta Rodriguez:lta. "Haluamme lisätä suomalaisten tietoisuutta Kuuban viisikosta, lopettaa kauppasaarto ja olla solidaarisia" sanoo runoteoksen kanssa marraskuussa matkaava järjestön varapuheenjohtaja Eeva-Helena Inomaa ja kertoo että "Guerreron runot uskovat humanismin ja oikeudenmukaisuuden voittoon ihan niin kuin mekin PANDIN pro-Viisikko naiset". 
Pandin pro Viisikko-naisten runoteosta on suunnitteilla esittää myös Suomessa eri Kuuban viisikko tilaisuuksissa yhteistyössä PANDIN, Suomen Rauhanpuolustajien ja Suomi-Kuuba-seuran kanssa.
Tiedustelut
Eeva-Helena Inomaa
pandtalo@hotmail.fi