maanantai 19. marraskuuta 2012

Rauhanliike ja kansalaisjärjestöt osoittamaan solidaarisuutta Palestiinalle ja ylläpitämään kahden maan mallia ratkaisuna Lähi-Idän rauhalle
PANDIN puheenjohtaja JP Väisänen 
Rauhanliike  ja kansalaisjärjestöt osoittamaan solidaarisuutta Palestiinalle ja ylläpitämään kahden maan mallia ratkaisuna Lähi-Idän rauhalle

Taiteilijoiden rauhanjärjestö PANDin puheenjohtaja JP Väisänen tuomitsee Israelin armeijan suorittaman Hamasin sotilaallisen johtajan teloituksen. 
Väisäsen mielestä sivistysvaltion toimintaan ei kuulu poliittisten erimielisyyksien ratkaiseminen salamurhilla. 
Israelin viime päivinä suorittamat iskut Gazaan  juuri ennen  YK:ssa päätökseen tulevaa Palestiinan valtio tunnustamista ja sotilaalliset iskut Palestiinalaisalueille toistuvasti  ennen Israelissa järjestettäviä vaaleja ovat konkreettisia esimerkkejä Israelin harjoittamasta valtion terrorismista.
On jo aika, että YK:ssa tunnustetaan Palestiinan valtio. Taiteilijoiden rauhanjärjestön puheenjohtaja JP Väisänen vetoaa  rauhanliikkeeseen ja kansalaisjärjestöihin, että Palestiinalle osoitettaisiin solidaarisuutta ja kahden maan mallia pidettäisiin edelleen esillä ratkaisuna Lähi-idän rauhalle.
Israelin harjoittaman Palestiinan alueiden miehitys on lopetettava. Palestiinalaispakolaisten on voitava palata takaisin niihin kyliin, joista he ovat pakolaisuuteen joutuneet.  Laittomat israelilaiset asutukset miehitetyillä alueilla samoin kuin Israelin rakentama apartheid-muuri on purettava. 
Taiteilijoiden rauhanjärjestö PANDin puheenjohtaja JP Väisänen vetoaa välittömän tulitauon aikaansaamiseksi Gazaan ja vaatii Suomen hallitusta tuomitsemaan Israelin Gazaan suorittamat sotilaalliset iskut.
Palestiina-solidaarisuuskonsertti
Taiteilijoiden rauhanjärjestön Palestiina-solidaarisuuskonsertti Savoy-teatterissa 28.11. kello 19.00 Konsertissa esiintyy suomalaiset Jätkäjätkät ja palestiinalainen  Zaid Tayem. Liput Lippupalvelusta.
Mielenosoitus tiistaina Helsingissä
Helsingissä järjestetään tiirstaina 20.marraskuuta mielenosoitus Israelin Gazan iskuja vastaan. Sen on kutsunut koolle Suomen Palestiinalaisten siirtokuntayhdistys. Kokoontuminen mielenosoitukseen Kiasman aukiolla kello 16.30.