keskiviikko 21. marraskuuta 2012

21.11. Keskustelu Islannin ilmavalvonnasta Vanhalla ja valvontalentoperformanssi HelsingissäVALVONTALENTO-PERFORMANSSI NATOA JA ISLANNIN ILMAVALVONTAAN OSALLISTUMISTA VASTAAN
21.11. kello 12.00
Kolmen sepän aukiosta tulee Natotukikohta. 28 Naton jäsenmaan lippua on taittunut paperilennokeiksi.  28 Nato-konetta nousee ilmaan ja suuntaa Suomen eduskuntaan. Tapahtuu valvontalento. Eduskuntatalolla koneet patsastelevat ja konkretisoivat esiintymisellään Suomen suhteen Natoon.
Natomaiden valvontalento  Suomeen – pragmaattinen kuva parlamentin portailla
Puolustusministeri Carl Haglund on kuvannut suhdettaan Natoon pragmaattiseksi – käytännölliseksi (HS 2.7.). Performanssi tekee näkyväksi Islannin ilmavalvonnan ja hallituksen puolustuspolitiikan vaikutuksen suhteessa sotilasliitto Natoon.
Performanssi toivoo, että media ottaisi nyt historiallisesti merkittävän kuvan Suomen pragmaattisesta Nato-suhteesta Nato-koneiden ollessa parlamentin portailla.
Lähemmäksi Natoa – varmaan ja hyvä niin!
Lisäksi performanssin haluaa erityisesti kiittää Suomen ulkopoliittisen instituutin johtajaa Teija Tiilikaista isosta inspiraatiosta. Johtaja Tiilikainen sanoi YLE TV 1:n Lauantai-aamu-ohjelmassa (27.10.), että Islannin ilmavalvonnassa on kyse Pohjoismaisesta yhteistyöstä ja yhteistyön tiivistämisestä sotilasliitto Naton kanssa. Tiilikaiselta kysyttiin myös, veisikö Islannin ilmatilan valvontaan osallistuminen Suomea lähemmäksi Natoa johon Tiilikainen vastasi selkeästi, että ”Varmaan ja hyvä niin!”
Kriittinen keskustelu Islannin ilmavalvonnasta
Ennen performanssia klo 11:00-11:45 Keskustelutilaisuus Vanhan ylioppilastalon kahvilassa (Mannerheimintie )
Sopiiko osallistuminen Islannin ilmavalvontaan sotilaallisesti liittoutumattomalle Suomelle? Lisäisikö sitoutuminen ilmavalvontaan ja sitä kautta Naton sotilasstrategian toteuttamiseen Suomen turvallisuutta.Keskustelemassa ex-valtiosihteeri Risto Volanen ja Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro.
Performanssista lisää
JP Väisänen, käsitetaiteilija, Taiteilijoiden rauhan järjestön puheenjohtaja 050 573 8598
Keskustelusta lisää
Teemu Matinpuro, toiminnanjohtaja, Suomen rauhanpuolustajat 050 5941 499