torstai 16. elokuuta 2012

OCCUPY SÄÄTYTALO 29.-30.8.2012



Hallitus kokoontuu 29.-30. elokuuta 2012 Säätytalolle tekemään valtion ensi vuoden budjettiesitystä. Budjettiriihi koskettaa meitä kaikkia, olimme sitten vanhoja tai nuoria, työssäkäyviä tai työttömiä. Peruspalveluiden kuten terveydenhuollon ja koulutuksen lisäksi budjettiriihessä päätetään mm. ympäristöön ja kehitysyhteistyöhön liittyvistä määrärahoista.

Viime vuosina budjettiin on tehty vuosittain miljardiluokan leikkauksia. Päätökset on tehty pienessä piirissä ja kansalaiskeskustelu ohittaen. Budjettiri
ihen yhteydessä on myös nähty vastalauseena monenlaisia mielenosoituksia, mutta yksittäisinä tempauksina ne ovat jääneet vaille median huomiota. Meidän mielestämme tähän on tultava muutos.

Helsingin torikokouksen Occupy Säätytalo -työryhmä kutsuu nyt kaikkia kansanliikkeitä, nuoriso- ja eläkeläisjärjestöjä, työttömien ja palkansaajien yhdistyksiä sekä yksityishenkilöitä avoimeen torikokoukseen arvioimaan yhdessä budjetin todellisia vaikutuksia.

Aamusta lähtien avoin mikki tarjoaa mahdollisuuden käyttää puheenvuoroja ja kertoa terveisensä päättäjille. Päivän aikana nähdään myös performansseja ja kuullaan musiikkiesityksiä artisteilta. Järjestöjen ja yksityishenkilöiden omat tunnukset, banderollit ja aloitteet ovat erittäin tervetulleita, samoin ehdotukset ohjelmaksi.

Erikseen meidät on helppo ohittaa – yhdessä saamme äänemme kuuluviin!

http://torillatavataan.wordpress.com/category/helsinki/

http://www.facebook.com/events/326702857417034/

torikokous [at] gmail.com

**************************


***********************

Kokoonnumme seuraavan kerran 22.8.2012 klo 17 suunnittelemaan käytännön järjestelyjä Sanomatalon aulassa, Cafe Aschanin puoleisessa päädyssä. Kutsua saa levittää. Tervetuloa!