perjantai 5. helmikuuta 2016

Puheenjohtaja ylpeä taiteilijoiden rauhantyöstä


Kuvassa PAND:in puheenjohtaja Eeva-Helena Inomaa johtaa kansainvälistä Hiroshima-kokousta 2015 
 

Eeva-Helena Inomaan johtama taiteilijoiden rauhanjärjestö PAND tekee yhteistyötä maahanmuuttajataiteilijoiden EU MAN:in kanssa. Kerran kuussa järjestöt avaavat yhdessä keskustelua Helsingissä Kaapelitehtaalla. Meidän vuoro-nimiset tilaisuudet järjestetään kerran kuussa, joka kuukauden toinen torstai ja ne ovat aina kaikille avoimia ja maksuttomia.

Helmikuussa 11.2.2016 kello 18.00 PAND:in puheenjohtajan vieraana Meidän vuoro- keskustelujen sarjassa on klovni Hanna  Terävä.
PAND ja EU MAN taiteilijaärjestöt ovat päättäneet  lopettaa hiljaisuuden ja kutsuvat siksi  kaikkia nykymenosta kiinnostuneita keskustelemaan kaikesta mikä ajassa liikkuu -  kuinka rasismi, vihapuheet ja väkivaltaiset kolarit monikulttuurisen Suomen kanssa vaikuttavat taitelijoihin ja taiteelliseen työskentelyyn tai miten hallituksen leikkaus- ja pakkolakipolitiikka saa meidät näkemään Suomen ja maailman tänään.

MEIDÄN VUOROLLA yksi PAND- tai EU MAN -taiteilija yhdessä kutsumansa vieraan kanssa avaa keskustelua oman työskentelynsä ja taiteenalueensa näkökulmasta ja yleisöä odotetaan mukaan keskusteluun.  Jokainen vuoropuhelu on illan taiteilijan, kutsuvieraan ja yleisönsä näköinen. Kaikki kielet ja kulttuurit ovat sallittuja. Fasilitaattorina toimii helsinkiläinen käsitetaiteilija JP Väisänen.

-          PANDilla on oma tärkeä paikkansa suomalaisessa rauhantyössä, haluamme taiteen avulla myös tuoda toivoa ja rohkeutta ja iloa kaiken kaaoksen keskelle, sanoo PAND:in puheenjohtajaEeva-Helena  Inomaa

Taiteilijoiden rauhanjärjestö PAND:issa on monia eri alojen taiteilijoita, joilla on vahva tahto taiteensa kautta luoda maailman rauhaa ja puuttua konflikteihin, ihmisoikeusrikkomuksiin ja rasismiin.

-          Muusikot ovat antaneet vahvan panoksensa  mm. Saman taivaan alla, SÄVY-klubi ym., mutta myös runoilijat, kuvataiteilijat, näyttelijät ovat yhdessä ja erikseen luoneet vahvoja kannanottoja maailman menoon kuten Sadakon kurjet, Miami 5, Rauhan puisto, Meidän Vuoro jne, listaa Inomaa ylpeänä toiminnastaan ja rauhan taiteilijoista.

PANDIN tapa toimia suomalaisessa rauhanjärjestöjen maisemassa on yhteistyö koko laajan kansalaisyhteiskunnan kanssa.

-          toimimme jatkuvasti yhteistyössä mm. muiden rauhan- ym. järjestöjen kanssa olemalla mukana järjestämässä erilaisia tilaisuuksia, seminaareja, mielenilmauksia, kertoo Inomaa