torstai 10. syyskuuta 2015

TAITEILIJOIDEN RAUHANJÄRJESTÖ PAND KAAPELITEHTAALLA YK:N RAUHANPÄIVÄNÄ

21.9. Kansainvälisen rauhanpäivän ajaksi YK toivoo kaikkien konfliktien taukoavan ja soittaa siksi päivän ajan rauhankelloja. PAND:in taiteilijat esittävät maahanmuuttajataiteilijoiden EU-MAN galleriassa 
Helsingissä Kaapelitehtaalla rauhan päivänä kaikille maksuttomassa ja avoimessa tilaisuudessa monitaiteellisen ”Sadakon kurjet” teoksen. 

Lisäksi laulaja- ja lauluntekijä Merikukka Kiviharju esiintyy ja esillä EU-MAN Galleriassa pm  valokuvia Hiroshiman pommituksesta ja Hiroshima Peace Memorial museon tuottama  dokumenttielokuva "A Mother´s Prayer".  


YK:n määritelmän mukaan rauhankulttuurilla tarkoitetaan väkivaltaa ja konflikteja ehkäiseviä arvoja, asenteita, elämäntapoja ja käyttäytymismalleja. Konflikteja pyritään ehkäisemään vaikuttamalla erityisesti yhteiskuntien rakenteellisiin tekijöihin, kuten köyhyyteen ja epätasa-arvoon. Avoin keskusteluyhteys ja vuorovaikutus yksilöiden, ryhmien ja valtioiden välillä on avainasemassa tässä työssä.


Rauhan yhteistyötä

Vuonna 2015 rauhan päivän teeman on 

 “Partnerships for Peace – Dignity for All” eli kumppanuutta ja yhteistyötä tarvitaan rauhanrakentamisessa kaikilla osa-alueilla, koska kaikki ovat arvokkaita.


- ”Tässä erilaisia uhkakuvia nostattavassa yleistilanteessa yhteistyö ympäristö, rauhanliikkeen ja leikkauspolitiikkaa vastustavan joukkovoima-liikkeen kanssa on tärkeää, sanoo taiteilijoiden rauhan järjestö PANDIN puheenjohtaja origamitaiteilija Eeva-Helena InomaaLisätietoa  ja haastattelut


PAND Taiteilijat rauhan puolesta

puheenjohtaja

Eeva-Helena Inomaa

050 555 4392
PANDIN kotisivut

EU-MAN Galleria

toiminnanjohtaja

Amir Khatib

044 3333 663