tiistai 8. syyskuuta 2015

Ei koskaan enää Hiroshimaa!Ei koskaan enää Hiroshimaa!


International Meeting
2015 World Conference against A and H Bombs


PANDin -Taiteilijat rauhan puolesta ry:n  puheenjohtaja Eeva-Helena Inomaa, muusikko Merikukka Kiviharju sekä tanssija Antti Seppänen osallistuivat tähän kansainväliseen tapaamiseen, 70 vuotta atomipommista - muistotilaisuuksiin ja ydinaseidenvastaiseen konferenssiin Hiroshimassa ja Nagasakissa
1-9.8.2015.  Kansainvälisiä edustajia oli 21 eri maasta, 65 kansallista ja 7 kansainvälistä organisaatiota sekä hallitusten edustajia ja YK. Lisäksi lukuisa joukko paikallisia järjestöjä, ryhmiä ja yksityishenkilöitä.
Pandilaiset olivat ainoa suomalainen delegaatio paikalla ja osallistuivat myös puheilla ja esiitymisellään tapahtumiin. PANDin Hiroshima-teemainen Rauhan kurjet-projekti on jatkunut jo kymmenen vuotta, työpajat, origamikurkinäyttelyt ja vuosittainen osallistuminen Hiroshimapäivän ohjelmiin ja oman kulkueen järjestäminen, huipentui tähän mahdollisuuteen osallistua paikan päällä tapahtumiin.
 Mukaan Japaniin pandilaiset taiteilijat valmistivat performanssiteoken "Sadakon kurjet", joka sai alkunsa Eeva-Helena Inomaan runosta. Lopullisen kokonaisuuden sävelsi ja ohjasi muusikko Merikukka Kiviharju, lisänä  tanssi/koreografia, tanssija Antti Seppänen; lausunta, näyttelijä Arja Pekurinen ja runot, runoilija Jukka-Pekka Wuorikoski.
Teosta nähdään syksyn aikana mm. PANDin järjestämissä Hiroshima-illoissa.


Hiroshima-ilta
21.9.2015 klo 18.30 - 20.00
Kaapelitehdas, EU-MAN Galleria

Hiroshima - valokuvanäyttely (autenttisia kuvia pommin jälkeisestä Hiroshimasta)

Ohjelmassa
      -  "A Mother´s Prayer" (DVD, tuottanut Hiroshima Peace Memorial Museum)
      -  Terveiset Kansainvälisestä tapaamisesta
      -  laulu, Merikukka Kiviharju
      -  tauko/tarjoilua
      -  "Sadakon kurjet"

PAND Taiteilijat rauhan puolesta ry