maanantai 25. toukokuuta 2015

MERIKUKKA KIVIHARJU: MINÄ LAULANTaiteilijat kärkenä kansainvälisessä rauhantilaisuudessa PEACE ALERTISSA Helsingissä 13.6.

PANDIN Merikukka Kiviharju esiintyy  PEACE ALERTISSA 13.6. 2015

Soul, funk, reggae, jazz ja rytmimusat asuvat Merikukka Kiviharjun sielussa.   

Helsinkiläisen laulaja-lauluntekijän ääni on kuumaa lakritsia. Karismaattinen Merikukka, jonka mikrofonia poikkeuksetta koristaa discopallo sanoo aina olleensa rauhantaitelija. 


- Jäähyväiset aseille on ollut jo pikkutytöstä lähtien vaikuttava laulu "Kuten lintu on luotu lentämään on ihminen luotu onneen, kun ei pelkää itseään ei pelkää myöskään elää elämää" sykähdyttää joka kerta vahvistaa Merikukka.


Harry Belafonten rauhanlippu Peace Alertissa


Merikukka toimii aktiivisesti vuonna 1983 perustetussa taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden rauhanjärjestö PAND:issa. Kalypsolauluistaan ja mustien vapausliikkeestä tunnettu muusikko Harry Belafonte toi PAND:in Suomeen ja nyt Merikukan vuorostaan kantaa Belafonten rauhanlippua.


- Mielestäni rauhantyössä tärkeää on uskallus ja pelon voittaminen, joka johtaa sisäiseen tasapainoon ja mahdollisuuteen rakentaa rauhaa levottomuuden keskelle, sanoo Merikukka.


Merikukan rauhanbiisit avaavat 13.6. Helsingissä Kirjan juhlasalissa järjestettävän kansainvälisen rauhantilaisuuden PEACE ALERT:in.


- Taiteilijat ovat tilaisuuden kärjessä, sanoo Merikukka tyytyväisenä ja kertoo, että PAND:in  idea on juuri siinä, että rauhantyötä tehdään omalla välineellä. 


- Minä laulan, kiteyttää PANDIn Merikukka. 


Peace Alertissa mukan mm. Saksan Linken varapuheenjohtaja Tobias Pflüger, Italian Rifondazione Comunistasta Giovanna Capelli, Ruotsin rauhanneuvoston varapuheenjohtaja Agneta Norberg, Kiinan rauhanneuvostosta Tao Tao, Viron yhtyneestä vasemmistosta Diana Dar, Kuuban suurlähettiläs Enrique Orta, SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen, teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantala sekä rauhan- ja ympäristöliikkeiden edustajia.