perjantai 18. huhtikuuta 2014

PEACE & LOVE PANDin rauhankonsertti aseidenkalistelua vastaan 26.4.

Palestiinalainen stand up-koomikko Adi Khalefa esiintyy PANDIN rauhan konsertissa ja on mukana Suomen sosiaalifoorumissa järjestettävässä keskustelutilaisuudessa
PAND Taiteilijat rauhan puolesta järjestää lauantaina 26.4. klo 18.30 ravintola Kaisaniemessä Helsingissä keväisen poikkitaiteellisen ja ajankohtaisen rauhankonsertin. Tiedossa on upea kattaus musiikkia, runoutta ja komiikkaa Kaisaniemen tunnelmallisessa miljöössä. 
Yksi illan vetonauloista on ainutlaatuinen vieras Suomessa, palestiinalainen, kansainvälistä mainetta niittänyt stand up-koomikko Adi Khalefa-I'm really mad on the western media, they highlight the Arabs like terrorist and  preemptive and love killing , it's not true... I killed 3 people and I didn't like it! Adin huumori on nuoren ihmisen näkökulmasta tehtyä, usein mustaa ja aina vastustamattoman mukaansa tempaavaa. "The longest five seconds on Earth is the five you have to wait to skip an ad on a Youtube video". 
"Suomibhangra on uuden vuosituhannen globaalia kansanmusiikkia, jonka juuret ovat kotiseudulla Itä-Helsingissä mutta latva syleilee koko maailmaa. Rytmi ja sydän tulee Intiasta. Kun rumpu alkaa soida, sun on pakko tanssia..."

Elävää musiikkia tarjoilevat monipuoliset helsinkiläisartistit: hyvässä nosteessa oleva suomi-bangra-orkesteri Shava, jonka rytmit väistämättä villitsevät kuulijansa tanssiin, Heinäsirkka ja Marko Riihonen duo akustisella tunnelmoinnillaan, Katja Luhtala & Perttu Lindgren, tummanpuhuvalla ja energisellä vaihtoehtomusiikillaan sekä monitaituri, viulusti-laulaja Meri-Sofia Lakopoulos kokoonpanoineen.

Illan toinen kansainvälinen vieras, näyttelijä Olga Athaniti tuo terveiset Kreikasta runomuodossa ja PANDin Kuubanviisikko-naiset eli näyttelijät Anneli Sauli, Arja Pekurinen ja Eeva-Helena Inomaa esittävät Inomaan suomentamia Antonio Guerreron runoja ja Henna Hartikainen tanssii.
Illan aikana on mahdollista kasvattaa tietouttaan kaivostoiminnasta Suomessa osallistumalla Maan ystävien kaivos-aiheiseen kyselyyn sekä tutustua romanien kulttuuriin Itä-Euroopan Romanikulttuurikabinetissa.

"Be the change you want to see in the world."

-PANDilaisten taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden rauhantyö on yhdessä tekemistä ja jakamista. Se on vahva kannanotto yhteisöllisyyden ja huolenpidon puolesta hajaannusta ja vieraantumista vastaan. Tätä tarvitaan juuri nyt, sanovat tanssija Antti Seppänen ja laulaja-lauluntekijä Katja Luhtala PANDista. 

-"Peace &Love" eivät ole klisee vaan inhimillisyyden perusehdot. Haluamme koota ihmisiä yhteen nauttimaan musiikista, taiteesta ja yhdessäolosta rauhan ja rakkauden merkeissä ja tuottaa hyvää henkeä maailmaan, jossa kovenevat arvot ja konfliktit erottavat ihmisiä toisistaan. Musiikki ja taide voivat yhdistää ihmisiä yli kaikkien rajojen. Toivotamme kaikki tervetulleiksi tapahtumaan!

Konsertin tuotto menee PANDin Palestiina-projektiin, jossa kulttuurivaihdon kautta pyritään pitämään yllä tietoutta yhdestä aikamme pitkäaikaisimmista konflikteista sekä etsimään väkivallattomia ratkaisuja taiteen ja yhteistyön keinoin.
  
Konsertti on myös samana viikonloppuna Helsingissä järjestettävän Suomen Sosiaalifoorumin iltajuhla. Konsertissa esiintyvät Adi Khalefa ja Olga Athaniti osallistuvat lauantaina päivällä Sosiaalifoorumin seminaariin Teatteri, osallistuminen ja vastarinta, jonka vetää näyttelijä Noora Dadu.
Liput 11,50€ Lippupalvelusta/ 10€ ovelta tai samana päivänä Sosiaalifoorumista Arbikselta.

Sydämellisesti tervetuloa!

Esiintyjien nettisivuja: